Наступ окупантів на сході: ЗСУ відбили більше 80 атак

Читать на русском
Росіяни, як і раніше, штурмують Бахмут, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки.
The New York Times

Російські війська продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах. Минулої доби на сході українські військові відбили 83 атаки.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Протягом учорашнього дня окупанти завдали 48 авіаційних ударів, запустили 21 дрон-камікадзе, здійснили 75 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати нашу оборону. Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Білогорівка та Верхньокам'янське.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. ЗСУ цілодобово відбивають численні атаки противника у Бахмуті, Богданівці та Предтечині.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив наступальні дії в районах населених пунктів Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Побєда – успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. Обстрілів зазнали райони понад 45 населених пунктів.

За добу українська авіація завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 1 пункт управління, 3 райони зосередження особового складу противника, склад боєприпасів та 1 станцію радіоелектронної боротьби ворога.

У Генштабі також розповіли, що росія постійно вживає заходів щодо поповнення втрат живої сили: «Так, в одній із військових частин, що дислокується у Південній Осетії, проводиться активна робота зі строковиками, щодо підписання ними контрактів та подальшої участі у бойових діях на території України. Встановлено, що у період з 1 по 10 березня контракт підписали понад 50 російських строковиків. Вони, не отримавши належної бойової підготовки, відправлені у Мелітополь Запорізької області».

Нагадаємо, у Білому домі вважають, що росія найближчим часом може спробувати розпочати ще один наступ, можливо, на багатьох інших напрямках.

Аналітики зазначають, що темпи російських операцій довкола Бахмута сповільнюються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: