Росіяни активізувалася в районі Авдіївки і сповільнюють темп наступу на Бахмут – ISW

Читать на русском
На фоні повідомлень Заходу про можливу спробу окупаційних військ рф почати наступ на інших напрямках, темпи російських операцій навколо Бахмута виглядають як сповільнені.

Війська рф можуть розпочати наступи на нових напрямках, зокрема у районі Авдіївки. У той же час темпи російських операцій навколо Бахмута сповільнюються.

Про це повідомили у Інституті вивчення війни (ISW).

За інформацією експертів, 21 і 22 березня росіяни здійснили незначні просування на півдні Бахмута, а українські сили провели контратаки на південно-західних і північно-західних околицях міста.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

За даними Генштабу ЗСУ від 22 березня, наступальний потенціал російських військ в районі Бахмута знижується. Раніше офіційні особи України повідомляли про меншу кількість бойових зіткнень у самому місті за останні дні.

У той же час речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив 21 березня, що російські та українські сили продовжують надавати пріоритет операціям навколо Бахмута, а також, що російські сили можуть спробувати провести ще один наступ – не виключено, що на багатьох різних напрямках.

При цьому міністерство оборони Великої Британії заявило, що російські сили, ймовірно, втрачають темпи наступу в районі Бахмута. На це вказує передислокація підрозділів на інші напрямки.

«Російські сили наразі збільшують темпи наступальних операцій навколо Авдіївки з метою оточення населеного пункту. Не виключено, що російські сили роблять це за рахунок операцій навколо Бахмута та наступу навколо Вугледара, який зупинився», – говориться у звіті ISW.

В інституті відзначили, що російські військовослужбовці 136-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 58-ї загальновійськової армії раніше заявляли, що їх перекидають в район Вугледара для проведення штурмових дій. 21 березня один з російських воєнних блогерів повідомив, що підрозділи 136-ї мотострілецької бригади діють на авдіївському напрямку.

Також в ISW підкреслили, що 19 березня речник Сил оборони України Олексій Дмитрашківський заявив, що росіяни посилюють обстріли в районі Авдіївки.

Експерти вважають, що російські війська стягують більше бойової потужності в район Авдіївки, що може дозволити їм збільшити темпи просування, «хоча 22 березня не було підтверджено жодних російських наступальних дій в цьому районі».

Нагадаємо, в Генштабі повідомили, що росія намагається наступати на Авдіївку, в Бахмуті йдуть запеклі бої.

При цьому в Білому домі вважають, що росія найближчим часом може почати наступ на інших напрямках.

Крім того, речник ЗСУ заявив, що Авдіївка найближчим часом може стати «другим Бахмутом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: