У КНДР заявили, що провели випробування «підводної ядерної зброї»

Читать на русском
Північна Корея заявила, що провела випробування підводного безпілотника, здатного нести ядерну зброю та викликати радіоактивні хвилі.
Фото: KNS

Північна Корея провела випробування нового підводного бойового безпілотника, здатного нести ядерну зброю.

Про це повідомляють Reuters та Центральне телеграфне агентство Кореї.

Вказано, що навчаннями керував особисто Кім Чен Ин.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

«Місія підводної ядерної стратегічної зброї полягає в тому, щоб непомітно поплавати під водою на оперативну акваторію, підводним вибухом викликати надпотужні радіоактивні хвилі та знищити групи кораблів та головний оперативний порт. Цей ядерний безпілотний підводний наступальний апарат можна розміщувати на будь-якому узбережжі, чи в порту, чи надводному кораблі», – заявили у КНДР.

Безпілотник запустили 21 березня, близько 59 години він перебував у русі на глибині 80-150 метрів. Після досягнення точки, що імітувала порт противника, його випробувальна боєголовка вибухнула під водою.

Аналітики зазначають, що КНДР демонструє свої дедалі більші ядерні загрози США та Південній Кореї, хоча вони скептично ставляться до того, чи підводний апарат готовий до розгортання.

Нагадаємо, 14 березня Північна Корея запустила дві балістичні ракети малої дальності у бік Японського моря.

19 березня КНДР заявила про запуск балістичної ракети у бік моря біля східного узбережжя Корейського півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: