У Польщі закликали запровадити санкції проти ядерного сектору рф

Читать на русском
Міністр екології зазначила, що західним країнам рано чи пізно все одно доведеться запровадити ядерні санкції проти рф.
Фото: PAP

Міністр клімату та довкілля Польщі Анна Москва закликала міжнародне співтовариство припинити будь-яку співпрацю з росією у сфері ядерної енергетики.

Таку заяву вона зробила на енергетичній конференції у Хорватії, повідомляє The Guardian.

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

За її словами, країни-члени МАГАТЕ повинні виключити росії з організації, оскільки дії країни-окупанта становлять загрозу для безпеки всього світу.

«Якщо ми хочемо й надалі розвивати атомну енергетику, доведеться призупинити членство росії у Міжнародному агентстві з атомної енергії», – заявила Москва.

Вона зазначила, що західним країнам рано чи пізно все одно доведеться запровадити «ядерні» санкції проти рф.

«Нам потрібно припинити будь-яку ядерну співпрацю з росією. Наступний пакет ядерних санкцій – це наш виклик, з яким ми маємо зіткнутися, хоч би як складно це було», – резюмувала Москва.

Варто зазначити, що рф постійно наражає Україну і весь світ на небезпеку ядерної катастрофи. Нещодавно повідомлялося, що росіяни перешкоджають ротації співробітників МАГАТЕ, які перебувають на території окупованої Запорізької атомної електростанції.

Крім того, російські ракети неодноразово пролітали біля ядерних об'єктів України, що також загрожує безпеці населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: