Передача Україні снарядів із збідненим ураном не буде «ядерною ескалацією» – МЗС Британії

Читать на русском
У Британії наголосили, що снаряди із збідненим ураном – це звичайні боєприпаси. А єдина країна, яка постійно говорить про ядерну проблему – це росія.
Reuters

У рішенні поставити Україні танкові снаряди, що містять збіднений уран, немає ядерної ескалації.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, повідомляє The Guardian.

Снаряди зі збідненого урану: що це таке і чи належить до ядерної зброїПро те, що являють собою боєприпаси, які використовують збіднений уран, та чи можна відносити їх до категорії ядерної зброї – в матеріалі Слово і діло

«Це не ядерні боєприпаси, це звичайні боєприпаси. І, звичайно ж, ми бачили погрози з боку володимира путіна щоразу, коли Велика Британія та наші сусіди, друзі та союзники прагнули підтримати Україну в їхньому захисті від цієї жорстокої, незаконної та невиправданої війни, яку росія розв'язала проти України. Тож ядерної ескалації не буде. Єдина країна у світі, яка говорить про ядерну проблему, – це росія», – заявив Клеверлі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що уряд Великої Британії передасть Україні спеціальні бронебійні снаряди, які містять збіднений уран.

Путін заявив, що росія «вимушена буде реагувати на це»: «Маю на увазі, що колективний Захід починає застосовувати вже зброю з ядерним компонентом».

Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров сьогодні заявив, що постачання таких боєприпасів Україні «погано скінчиться» для Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: