Іран не відкидає можливості виходу з Договору щодо нерозповсюдження ядерної зброї

Читать на русском
Влада Ірану не виключає можливості виходу з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Про це повідомив голова МЗС країни Хосейн Амір Абдоллахіян, пише Anadolu.

Влада Ірану не виключає можливості виходу з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Про це повідомив голова МЗС країни Хосейн Амір Абдоллахіян, пише Anadolu.

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

Тегеран може вийти з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) у відповідь на заклик Європарламенту внести Корпус вартових ісламської революції до списку терористичних організацій.

У відповідь на питання про можливість виходу з ДНЯЗ або виведення спостерігачів Міжнародного агентства з атомної енергії МАГАТЕ із країни як контрзаходу на рішення Європарламенту проти Ірану, очільник іранського МЗС заявив, що країна може розглянути всі варіанти.

«Деякі європейські дипломати, такі як міністр закордонних справ Німеччини, працюють, хоч і не мають достатнього досвіду. Якщо вони не приймуть розумного курсу і не виправлять свої політичні погляди, Іран розгляне всі варіанти», - заявив Абдоллахіян.

Він також повідомив, що Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель повідомив йому нещодавно під час телефонної розмови, що в ЄП не прагнули реалізації прийнятого рішення, воно було лише виразом емоційного підходу низки представників Європарламенту.

Раніше ЗМІ писали, що Іран збільшує експорт нафти, незважаючи на санкції США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: