У США вважають, що Ірану може знадобитися лише кілька місяців на створення ядерної зброї

Читать на русском
Якщо Іран ухвалить рішення про створення ядерної зброї, на це йому знадобиться лише кілька місяців, заявив генерал Міллі.
Getty Images

Ірану буде потрібно лише кілька місяців, щоб створити ядерну зброю, якщо Тегеран ухвалить таке рішення.

Про це, виступаючи у Конгресі США, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

«Іран може зробити матеріал, що розщеплюється, для ядерної зброї менш ніж за два тижні, і знадобиться ще кілька місяців, щоб зробити реальну ядерну зброю», – цитує Міллі The Wall Street Journal.

Але він при цьому попередив, що Штати не дозволять Ірану мати розгорнуту ядерну зброю.

«Ми, військові Сполучених Штатів, розробили кілька варіантів для розгляду нашим національним керівництвом, якщо Іран колись вирішить розробити реальну ядерну зброю», – підкреслив Міллі.

У лютому американські спецслужби заявляли, що Іран поки не робить кроків, які будуть потрібні для перетворення отриманого матеріалу, що розщеплюється, в ядерну бомбу. «Наскільки нам відомо, верховний лідер Ірану ще ухвалив рішення про відновлення програми озброєння, яку, на нашу думку, вони призупинили або зупинили наприкінці 2003 року», – сказав тоді CBS директор ЦРУ Вільям Бернс.

Нагадаємо, раніше Іран не виключив можливості виходу із Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки боєголовок є в ядерних країнах і скільки з них розгорнуто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: