89% українців готові продовжувати війну до повної перемоги над рф – опитування

Читать на русском
85% українців не погоджуються на відступ росії до кордонів станом на 24 лютого і вимагають звільнення усіх захоплених територій України.
Українці в Херсоніlrt.lt

Більшість українців – а саме 89% – погоджуються продовжувати боротьбу навіть попри загрозу завдання росією ядерного удару по Україні.

Про це повідомляє видання Tagesspiegel з посиланням на результати опитування, проведеного на замовлення Мюнхенської конференції з безпеки.

Також повідомляється, що 85% опитаних не влаштовує відступ росії до кордонів станом на 24 лютого 2022 року. Їх вимогою є звільнення усіх окупованих територій України, зокрема повернення Донбасу та Криму.

Петиції до Зеленського: які питання найбільше турбують українців під час війниЗ початку війни 81 петиція на сайті президента набрала потрібні для розгляду голоси. Найбільше українців хвилюють теми нагородження захисників, обороноздатності та міждержавних відносин.

72% українців вважають необхідними довгострокові поставки зброї із Заходу. Близько двох третин переконані, що Україна не зможе бути у безпеці поза НАТО. 75% опитаних вважають, що захищеність України неможлива без західних гарантій безпеки. Так, явна більшість більше довіряє США та НАТО в захисті своєї країни, ніж ЄС.

«Згуртованість українського населення, об'єднаного рішучістю захищати власну демократію від автократичного ревізіонізму росії, є ключовою причиною дивовижної стійкості України», – наголошують автори опитування.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, підтримка вступу України до НАТО знову зросла за останні місяці та є найвищою за історію спостережень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: