«Має бути культура ходити до тиру»: глава Міноборони поділився своїм баченням України після перемоги

Читать на русском
Українцям після війни слід розвивати культуру військової професії. Також люди повинні вміти користуватися зброєю, вважає Резніков.
фото Олексій Резніков Facebook

Українцям після війни слід розвивати культуру військової професії. Також люди повинні мати офіційно зареєстровану вогнепальну зброю та вміти ним користуватися.

Таку думку висловив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю ЛІГА.net.

Як змінювалися настрої українців щодо закінчення війни з росієюНа початку війни лише 3 відсотки українців думали, що для перемоги над росією потрібно понад рік. Зараз майже половина чекає на закінчення війни через півроку-рік.

«Ходити в тир – ця культура має бути. Повинні працювати тири, щоб уміли вправно користуватися вогнепальною зброєю. Потрібно завершити реформу, і офіційно зареєстрована вогнепальна зброя має бути у населення, звичайно, з проходженням перевірок у психіатра, нарколога та правоохоронних органів». Коли ворог знатиме, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає», – зазначив він.

За словами міністра, українцям потрібно готуватися до зміни правового плану та у культурі поведінки нації після перемоги.

«На жаль, фізично ворожа країна, яка є нашим сусідом, не полетить в космос. Навіть з усіма витворами Ілона Маска. І вона буде мріяти про реванш. Тому єдина запорука неповторення такого вторгнення – це потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів. В такий спосіб живе Швейцарія», – заявив Резніков.

Міністр оборони наголосив, що культура військової професії має стати трендом.

«Можливо, строкова служба нам більше не потрібна. Але кожна молода людина в 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження. Далі навчається на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси за спеціалізацією. Хочеш бути кулеметником – розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів – давай», – зазначив він.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, як бачить перемогу України у війні з росією.

Радник Залужного припустив, коли може завершитися війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: