Генерал НАТО назвав три сценарії закінчення війни в Україні

Читать на русском
Російська армія має проблеми, які не дозволять їй стати насправді сильною армією, тож буде здатна лише оборонятися, вважає ексзаступник командуючого силами НАТО в Європі Мішель Яковлефф.
Мішель Яковлефф

Перемогу росії не можна виключати, однак для цього її армія повинна показати високий рівень військового професіоналізму, а цього досі не сталося. У той же час українська армія сьогодні є найкращою в Європі.

Про це заявив французький генерал, ексзаступник командуючого силами НАТО в Європі Мішель Яковлефф.

Як росія може програти війну: три сценарії від Foreign AffairsТри сценарії поразки росії у війні проти України – росія може погодитися зі своєю поразкою на умовах України, програти війну в ході ескалації або цьому сприятиме крах режиму.

«Перемога росії ще можлива. Щоб росіяни перемогли на полі бою, вони мають продемонструвати потрібний рівень військового професіоналізму: вибір цілей атаки, логістику, координацію вогню, якість техніки, взаємодію військ. Але досі вони цього не показали. Також росіянам потрібні оперативні і тактичні помилки українців», – пояснює Яковлефф.

Два інших сценарії – це беззаперечна перемога України й зупинка обох армій на тих кордонах, які вони змогли захопити чи відвоювати, вважає військовий.

Генерал не вважає, що росії вдасться досягнути бажаного за допомогою оголошення чергової мобілізації чи запуску набору найманців для приватних військових компаній. Причиною цього є, зокрема, ускладненість координації підрозділів окупаційних військ. Це не дозволить ефективно використовувати людський ресурс на противагу меншій українській армії, яка, проте, є якісно кращою.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що для нього вважатиметься перемогою у війні над Росією.

Також Володимир Зеленський пояснив, чому впевнений у перемозі ЗСУ у 2023 році.

Раніше під час виступу у Варшаві президент США Джо Байден пояснив, чому росія ніколи не зможе перемогти Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: