Росія ніколи не зможе перемогти Україну: Байден виступив у Варшаві

Читать на русском
Президент США Джо Байден у рамках візиту до Польщі виступив із промовою про демократію, роль союзників у підтримці України та боротьбу українського народу проти російської армії.

Президент США Джо Байден у рамках візиту до Польщі виступив із промовою про демократію, роль союзників у підтримці України та боротьбу українського народу проти російської армії.

Слова американського лідера повідомляє CNN.

Байден заявив, що повномасштабне вторгнення росії в Україну стало випробуванням як для України, так і для всіх західних країн. Але попри побоювання Україна змогла зберегти свою свободу.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

«У лютому минулого року світ готувався до падіння Києва. Що ж, я щойно повернувся з Києва і можу повідомити, що Київ сильний. Він стоїть високо. І найголовніше, він стоїть вільно», - сказав Байден.

За словами Байдена, путін вірив, що йому вдасться розділити НАТО, і що підтримка Києва з боку Вашингтона та його союзників з часом ослабне. Але цього не сталося.

«Він думав, що ми не витримаємо. Але він помилявся. Натомість НАТО стало більш згуртованою і об'єднаною організацією, ніж будь-коли раніше.

Сумнівів бути не повинно – ми не втомимося допомагати Україні. Росія ніколи не переможе Україну. Малодушна жага путіна до влади зазнає невдачі, а любов українського народу до своєї країни переможе», - підсумував Байден.

Нагадаємо, 20 лютого Байден із неоголошеним візитом відвідав Київ. Подробиці організації цієї подорожі розповіли американські ЗМІ.

Перебуваючи в Україні, Байден анонсував новий пакет допомоги на 500 мільйонів доларів.

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван розкрив деталі переговорів американського лідера з Володимиром Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: