Ні ядерна, ні звичайна ескалація не допоможуть путіну виграти війну – ISW

Читать на русском
Путіна критикує радикально налаштоване російське суспільство, яке його закликають помститися за вибух на Кримському мосту. Але ні перетасовування командування, ні ядерна чи звичайна ескалація зрештою не допоможуть виграти війну.

Вибух на Кримському мосту у поєднанні з недавніми невдачами російських військ та мобілізацією викликають пряму критику володимира путіна та кремля з боку радикально налаштованої націоналістичної спільноти.

Про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW констатували, що деякі російські військові блогери розкритикували путіна і кремль за нездатність прямо реагувати на важливі події. Інші зазначили, що путін ігнорує такі важливі інциденти, як потоплення крейсера «Москва» або обмін бійців «Азова». Путіна також закликають помститися за вибух на мосту, інакше його мовчання буде сприйматися як «слабкість».

Один із членів найближчого оточення путіна прямо розкритикував те, як він веде війну – WPУ найближчому оточенні путіна наростає тривога та невдоволення тим, як іде війна проти України. Дійшло до того що один із наближених прямо висловлює путіну претензії.

«Ця критика з боку провоєнного табору може свідчити про зростаючі сумніви щодо здатності путіна виконати обіцяну їм мету «денацифікації» України», – зазначають аналітики.

Інші російські націоналісти, пропагандисти та чиновники звинувачують у провалах служби безпеки та міністерство оборони росії – це явище, яке може підірвати путінський режим у довгостроковій перспективі.

Путін тим часом продовжує перетасовувати своїх старших воєначальників – 8 жовтня генерал армії Сергій Суровікін прийняв на себе командування всією «операцією» в Україні.

«Путін не може зробити єдиного, чого вимагають його безкомпромісні виборці, – виграти війну. Перетасовування старших командирів не вирішить системних проблем, які заважали російським операціям, логістиці, оборонній промисловості та мобілізації від початку вторгнення. «Цапи-відбувайло» можуть відвернути критику від путіна тільки тимчасово», – вважають в ISW.

Аналітики також заявили, що ні звичайна, ні ядерна ескалація не може вирішити проблеми путіна: «Якщо російські сили зможуть розширити свої атаки на українські населені пункти чи критично важливу інфраструктуру, або якщо путін готовий застосувати тактичну ядерну зброю проти України, він може лише сподіватися, що таким чином на якийсь час зупинить українські контрнаступи. Такі атаки не дозволять його військам завоювати Україну та досягти цілей, яких вимагають радикально налаштовані російські націоналісти».

Нагадаємо, міноборони росії призначило генерала Сергія Суровікіна новим командувачем окупаційних військ в Україні.

Напередодні росія вже звинуватила спецслужби України у вибуху на Кримському мосту. З цього приводу путін сьогодні проведе засідання радбезу рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: