Шольц про останні удари росії по Україні: Тактика випаленої землі не допоможе виграти війну

Читать на русском
Шольц засудив останні удари росії по цивільних об'єктах в Україні. Канцлер назвав їх таким самим актом розпачу, як і оголошення мобілізації.
Фото: dpa

Канцлер Німеччини Олаф Шольц засудив недавні удари росії по цивільних об'єктах в Україні як воєнні злочини.

Він заявив про це під час виступу у Бундестазі, передає Spiegel.

«Навіть така тактика випаленої землі не допоможе росії виграти війну. Це лише зміцнює рішучість та наполегливість України та її партнерів. Зрештою, російський бомбовий і ракетний терор — це акт відчаю, так само, як мобілізація російських чоловіків на війну», – зазначив Шольц.

За останні сто років терористичні бомбардування міст нікому не допомогли виграти війну – WPЗа останні сто років практично немає свідчень того, що терористичні бомбардування міст допомогли перемогти у війні. Їх типовий результат – об'єднання населення. Тому остання тактика путіна не матиме успіху.

Під час виступу канцлер запевнив, що підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно, а також продовжуватиме політику санкцій проти росії. «Цей курс зберігатиметься доти, доки росія продовжує свою жорстоку агресивну війну», – сказав він.

«Путін не досягне своїх військових цілей. Президент росії спекулює на слабкості Заходу та України. Але путін неправий – ми не слабкі. Європа стоїть разом. Наші альянси сильніші і живіші, ніж будь-коли», – заявив Шольц.

Канцлер Німеччини також наголосив, що всі цивілізовані держави мають об'єднати зусилля та вже сьогодні подумати, як вони могли б підтримати відновлення України після війни.

Нагадаємо, на інфографіці аналітики «Слово і діло» показали, наскільки масовані ракетні удари по Україні 10 жовтня нагадували перший день повномасштабного вторгнення росії.

Також ми писали, які системи ППО обіцяли надати Україні союзники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: