«Вагнер» почав набирати колишніх пацієнтів психоневрологічних диспансерів – ЗМІ

Читать на русском
ПВК Вагнера тепер приймає на службу людей без довідки від психіатра та нарколога. Зниження вимог до бойовиків пояснили необхідністю усунути зайву бюрократію.
Ілюстративне фотоФото: AP

Російська приватна військова компанія «Вагнер» набирає на службу колишніх пацієнтів психоневрологічних диспансерів.

Про це пише видання The Moscow Times.

«Вагнерівці» на війні в Україні: удари ЗСУ по місцях розташування російських найманцівЗСУ з літа знищили бази та казарми найманців Вагнера у Кадіївці, Попасній, Сватовому на Донбасі. Докладніше – на інфографіці.

За інформацією видання, в одній із груп ПВК у соцмережах з'явилися оголошення про те, що наразі для вступу на службу не потрібні довідки від психіатра та нарколога, а також флюрограма.

Рекрутери ПВК також підтвердили інформацію про те, що готові брати на службу людей, які проходили лікування у психоневрологічному диспансері.

В інструкції з вимогами до новобранців йдеться, що в ПВК не беруть людей, які «хворіють на тяжкі захворювання, що перешкоджають виконанню завдань, людей, які страждають від наркоманії, а також які перехворіли на гепатит В, С». Проте жодних довідок не вимагають, серйозного медичного обстеження також не проводять.

Таке різке зниження вимог у ПВК пояснили необхідністю «прибрати зайву бюрократію».

Нагадаємо, у лютому «Вагнер» припинив вербувати на війну проти України ув'язнених.

«Вагнерівц» стали «одноразовою піхотою» в ході російського наступу на сході України. ЗМІ докладно розповіли про тактику ПВК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: