Затримано вербувальника українських «тюремників» до ПВК «Вагнер» – СБУ

Читать на русском
У Вінниці співробітники Служби безпеки затримали зрадника, який вербував українських тюремників  до ПВК Вагнер.

У Вінниці співробітники Служби безпеки затримали зрадника, який вербував українських карних злочинців у ПВК «Вагнер». Він обіцяв найманцям від 2 до 4 тисяч доларів на місяць.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Британська розвідка оцінила втрати російської армії та «вагнерівців» на війніАрмія росії та ПВК Вагнер втратили на війні до 200 тисяч осіб, включаючи 40-60 тисяч убитими, вважають у британській розвідці. За сучасними мірками цифри є високим співвідношенням убитих і поранених.

«Служба безпеки заблокувала у Вінниці канал «рекрутингу» колишніх в’язнів до лав російської приватної військової компанії «Вагнер». У результаті спецоперації на території обласного центру затримано російського агента, який підбирав «кандидатів» та вербував їх до окупаційного угруповання. За вступ до російської ПВК і участь у бойових діях проти Сил оборони зловмисник пропонував кожному «рекруту» грошову винагороду у розмірі від 2 до 4 тис. дол. на місяць», - йдеться у повідомленні.

Ворожим агентом виявився місцевий рецидивіст, який провів 15 років за ґратами за розбій та групове зґвалтування. Він мав широке коло зв'язків у кримінальному середовищі, у тому числі на території росії, і на нього вийшов представник ПВК «Вагнер».

За вказівкою ворога рецидивіст почав підшукувати карних злочинців для залучення до складу приватної військової компанії рф.

Затриманому повідомлено про підозру у держзраді. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Верховна рада визнала ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією.

Керівнику ПВК «Вагнер» Пригожину повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: