«Вагнер» припинив вербувати в'язнів на війну в Україну – британська розвідка

Читать на русском
Найманці Вагнера більше не будуть вербувати на війну проти України в'язнів. Ймовірна причина – конкуренція з Міноборони рф.
Getty Images

Найманці ПВК «Вагнера» більше не будуть вербувати на війну проти України в'язнів. Ймовірна причина – конкуренція з Міноборони рф.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії в Twitter.

Нещодавні дані російської Федеральної служби виконання покарань вже свідчили про зниження рівня вербування ув'язнених з грудня 2022 року. Новини про масову загибель найманців ПВК «Вагнера» та умови на фронті скоротили кількість ув'язнених, які хочуть піти на війну в Україну.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

Британські розвідники стверджують, що ключовим фактором припинення цієї схеми, ймовірно, є все більш пряме суперництво між Міністерством оборони росії та «Вагнером».

«Регулярні російські збройні сили, ймовірно, тепер також задіяли переважну більшість резервістів, призваних при «часткової мобілізації», – додають у повідомленні.

При цьому російське керівництво стоїть перед важким вибором: продовжувати виснажувати свої сили, згортати цілі чи проводити подальшу мобілізацію.

Нагадаємо, Верховна рада 6 лютого постановою визнала приватну військову компанію «Вагнер» міжнародною злочинною організацією.

Крім цього, Офіс генерального прокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгену Пригожину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: