Британська розвідка оцінила втрати російської армії та «вагнерівців» на війні

Читать на русском
Армія росії та ПВК Вагнер втратили на війні до 200 тисяч осіб, включаючи 40-60 тисяч убитими, вважають у британській розвідці. За сучасними мірками цифри є високим співвідношенням убитих і поранених.
Фото: Генштаб

Російська армія та ПВК «Вагнер» з початку вторгнення в Україну, ймовірно, втратили від 175 до 200 тисяч осіб. Ця цифра включає приблизно від 40 до 60 тисяч убитих.

Це оцінка британської розвідки.

У звіті наголошується, що рівень втрат рф значно зріс із вересня 2022-го після оголошення мобілізації.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

«За сучасними мірками ці цифри є високим співвідношенням убитих і поранених. Це майже напевно пов'язано із надзвичайно примітивним медичним забезпеченням більшої частини сил. Артилерія майже напевно стала причиною більшості втрат росії», – заявили в розвідці.

Сили «Вагнера» задіяли велику кількість ув'язнених-новобранців, йдеться у звіті. Їхній рівень втрат, ймовірно, сягає 50%.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабної війни росія втратила понад 141 тисячу військових убитими.

За оцінкою США на початок лютого, кількість російських військовослужбовців, убитих та поранених з початку війни, наближається до 200 тисяч осіб.

На інфографіці «Слово і діло» – динаміка знищення російських окупантів по тижнях та місяцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: