У битві за Бахмут ПВК «Вагнер» може втратити всі свої елітні загони – ISW

Читать на русском
Битва за Бахмут може серйозно послабити найкращі сили Вагнера, позбавивши росію деяких із найефективніших ударних військ.
РИА Новости

У ході боїв за Бахмут на Донеччині росія може втратити елітні підрозділи приватної військової компанії «Вагнер».

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія втратила в боях за Бахмут у п'ять разів більше солдатів, ніж ЗСУ – дані НАТОПредставник НАТО повідомив, що в Альянсі вивели таке співвідношення, виходячи із власних розвідувальних даних.

Аналітики відзначили, що атаки «вагнерівців» одного разу вже досягли кульмінації, внаслідок чого міноборони рф направило в бій частину своїх елітних повітряно-десантних військ. «Цілком можливо, що битва знову досягне кульмінації перед можливим взяттям міста, знову змусивши російську армію обирати між відмовою від своїх зусиль та киданням у бій більшої кількості якісних військ. Можливість завдати втрат елітним елементам групи «Вагнера», а також іншим елітним підрозділам виглядає привабливою для України», – йдеться у звіті.

При цьому Євген Пригожин, ймовірно, боїться, що його сили витрачаються саме таким чином. У низці заяв 5-6 березня він говорив, що міноборони росії веде битву за Бахмут «до останнього «вагнерівця».

В ISW також наголошують, що Бахмут не має принципового значення ні в оперативному, ні у стратегічному плані. Взяття міста необхідне, але недостатньо для подальшого наступу росіян на Донеччині. А окупанти зазнали там таких тяжких втрат, що їхня атака досягне кульмінації до захоплення міста.

Нагадаємо, напередодні на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було обговорено доцільність оборони Бахмута. В ОПУ повідомили, що військове керівництво виступило за продовження операції.

Раніше Євген Пригожин допустив відступ від Бахмута і розповів про наслідки для росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: