Окупанти продовжують постійні штурми, інтенсивність боїв лише наростає – звернення Зеленського

Читать на русском
Військове керівництво почало повернення підготовки воїнів до активних дій заради визволення України від російського окупанта.
Офіс президента

Окупанти не припиняють штурми позицій українських захисників і зазнають суттєвих втрат. Інтенсивність боїв продовжує наростати. Водночас, військове керівництво України почало підготовку воїнів до активних дій заради визволення наших територій від російського окупанта.

Про це президент Володимир Зеленський повідомляє у своєму вечірньому зверненні.

За його словами, сьогодні було проведено чергове засідання Ставки, знову в розширеному форматі. Доповідали ГУР, Міністерство оборони, Головком, командувачі напрямків.

«Інтенсивність боїв лише наростає. Я дякую всім українським воїнам, які попри цей божевільний тиск окупанта захищають наші позиції та знищують російську армію! Дякую кожному й кожній, хто підтримує наших воїнів! Як і завжди, детально розглянули логістику для передової, покриття дефіцитів. Готуємо повернення наших воїнів до активних дій заради звільнення нашої землі», - зазначає він.

Основне зі звернення президента:

  • З візитом у нашій державі перебуває прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан. Це інституція й особистість, які, безперечно, відіграють історичну роль у притягненні до відповідальності російських злочинців.

  • Геноцидна політика росії проти нашого народу обов’язково матиме невідворотні юридичні наслідки для всіх, хто задумав, затвердив і реалізовує таку політику. І я хочу наголосити: йдеться не лише про виконавців, а й про вище політичне та військове керівництво держави-терориста.

  • Дати відповідь на російські злочини в умовах цієї агресії саме в площині верховенства права й саме силою міжнародного суду – це те, що буде однією з гарантій довготривалої майбутньої безпеки як українців, так і інших народів.

  • Наближаємося до відкриття українського офісу Міжнародного кримінального суду. Вже є дієва співпраця в Україні Міжнародного кримінального суду й Офісу Генерального прокурора. Особливу увагу приділяємо таким російським злочинам, як депортація наших людей, депортація українських дітей. Усю цю російську геноцидну систему – від гвинтиків до архітекторів – демонтуємо й доведемо до законних вироків.

  • Зараз Ставку ми проводимо доволі часто – мінімум двічі на тиждень. Минуле засідання було в четвер. І сьогодні генерал Сирський доповів, що від минулої Ставки лише на його напрямку близько 800 убитих ворогів. Росія взагалі не рахує людей, відправляючи їх на постійні штурми наших позицій.

  • Звичайно, розглянули на Ставці й інші напрямки на Донбасі, також зони відповідальності угруповань «Таврія», «Одеса». Генерал Москальов доповів щодо ситуації навколо Херсона та в області. Понад 30 російських обстрілів Херсонської області за цю добу! Просто по вулицях, просто по людях. За сьогодні вже четверо загиблих.

  • Говорили про справедливу податкову систему для українців – прозору, просту й таку, що втримає баланс між стимулюванням бізнесу та економічного зростання й забезпеченням соціальної справедливості. Запропонував Організації економічного співробітництва та розвитку долучитися й до роботи щодо спрямування активів росії на компенсацію збитків, завданих російською агресією.

  • Рік тому, на п’ятий день повномасштабного вторгнення, Україна подала заявку на вступ до Європейського Союзу. Щоб здобути кандидатство, саме це було першим кроком. Ми провели колосальну й колосально швидку роботу й отримали статус кандидата для України. Цього року маємо вийти на рішення щодо переговорів про членство для України.

  • Інший приклад. Сьогодні в нашій енергосистемі не було дефіциту. Не було відключень електрики по країні. Тисячі людей щодня працювали й працюють на цей результат. Відновлювали те, що можливо було відновити після російських ударів. Берегли енергосистему. Допомагали містам, громадам, людям.

  • Сьогодні День штурманської служби авіації Збройних Сил України. День тих фахівців наших сил оборони, від яких безпосередньо залежить ефективність української бойової авіації. Тисячі успішних вильотів і успішних авіаударів по позиціях ворога – це їхня заслуга, наших штурманів.

Нагадаємо, що Зеленський у річницю подання заявки на вступ до ЄС закликав розпочати переговори про членство.

Раніше у Китаї ухильно відповіли на бажання Зеленського зустрітися із Сі Цзіньпіном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: