Для повного захисту України потрібно прибрати авіаційне табу Заходу – звернення Зеленського

Читать на русском
За його словами, нам потрібні сучасні бойові літаки, щоб убезпечити від російського терору всю територію України.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що для повного захисту нашого неба Україні потрібне надання партнерами сучасних літаків.

Про це голова держави повідомляє у свєому вечірньому зверненні.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Доба почалася з атаки іранськими дронами. З них більшість вдалося збити. 11 із 14. На жаль, були й влучання. Поранені троє працівників ДСНС у Хмельницькому, двоє загинули. Мої співчуття родинам. Другий дрон влучив якраз тоді, коли почалося гасіння пожежі після першого.

  • Власне передусім тому нам і потрібен авіаційний компонент ППО – сучасні бойові літаки, щоб можна було убезпечити від російського терору всю територію нашої держави. ППО повноцінне тоді, коли забезпечується, зокрема, й авіацією. Сучасною авіацією. Повністю зможемо захистити небо, коли буде прибране авіаційне табу у відносинах із нашими партнерами.

  • Увесь день тривала робота в Одесі та Одеському районі з ліквідації наслідків аварії на енергомережі. Було масштабне відключення, але вже протягом дня вдалося відновити подачу електрики.

  • Провів сьогодні кілька нарад з представниками уряду та силового блоку. Зокрема, нараду з головою СБУ Василем Малюком. З поточних питань і щодо наших кроків найближчим часом для захисту держави.

  • Бахмутський напрямок – ситуація стає постійно складнішою. Постійно ворог знищує все, що можна використовувати для захисту наших позицій, для закріплення й оборони.

  • Наші воїни, які обороняються на Бахмутському напрямку, – справжні герої. Я дякую кожному й кожній, хто героїчно тримає цей напрямок та інші напрямки на Донбасі.

  • Сьогодні в Києві з візитом перебувала міністр фінансів Сполучених Штатів. Я подякував їй за життєво важливу фінансову підтримку для нашої держави. Обговорили потреби у відбудові в Україні й відновлення справедливості для наших людей та всього вільного світу – це запуск реального механізму компенсації збитків, завданих цією війною... компенсації за рахунок російських активів.

  • Спрямувати російські активи на відшкодування збитків за війну – це буде одним із найпотужніших ударів вільного світу і по цьому агресору, і по будь-яких агресіях загалом.

Нагадаємо, що напередодні Зеленський ввів у дію нові санкції РНБО проти росіян у трьох сферах.

Раніше у Китаї ухильно відповіли на бажання Зеленського зустрітися із Сі Цзіньпіном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: