Зеленський зустрівся з міністром фінансів США: які теми обговорювали

Читать на русском
Джанет Єллен прибула до Києва з неофіційним візитом. У ході переговорів Зеленський подякував їй за фінансову допомогу, яку надають США.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром фінансів США Джанет Йеллен, яка прибула до Києва 27 лютого з неанонсованим візитом.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Під час бесіди Зеленський подякував Єллену за фінансову допомогу, яку надають США.

Він підкреслив, що анонсоване раніше рішення про виділення 9,9 млрд. доларів є вкрай важливим, оскільки дозволяє, серед іншого, покрити незабезпечену частину держбюджету.

Сторони також поговорили про відновлення об'єктів інфраструктури, які були зруйновані внаслідок російської агресії. Зеленський наголосив на важливості вироблення механізмів щодо передачі заарештованих російських активів на відновлення України.

Крім того, президент обговорив з Єллен питання введення санкцій проти росії.

«Президент висловив подяку за системні кроки американської сторони щодо подальшого нарощування санкційного тиску на державу-агресора. Він наголосив на необхідності посилення санкцій, щоб позбавити росію можливості фінансувати війну», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 24 лютого, у річницю вторгнення рф, США оголосили про новий пакет оборонної допомоги Україні.

Раніше повідомлялося, що Штати ухвалили новий пакет санкцій проти низки російських юридичних та фізичних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: