Зеленський назвав «вкидами» інформацію про підготовку Україною вторгнення у Придністров'я

Читать на русском
Президент України відреагував на спекуляції росії про можливе введення українських військ на територію невизнаного Придністров'я.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський відреагував на спекуляції росії про можливе введення українських військ на територію невизнаного Придністров'я.

Свою позицію він озвучив під час прес-конференції, присвяченої роковинам повномасштабного вторгнення рф.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

«Росіяни вкидають інформацію про те, що Україна нібито має намір увійти на територію Придністров'я. Ми поважаємо незалежність інших країн, зокрема Молдови. А Придністров'я – це Молдова», – сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що росія давно намагається спровокувати Україну на військові дії проти Придністров'я. Зеленський згадав випадок, коли на початку вторгнення з території невизнаної держави точився обстріл української території.

«З початку війни були постріли з Придністров'я, вони хотіли, щоб ми зайшли. І я казав, щоб Молдова думала про це і думала, як вирішити це питання. Це було на початку війни. Але може вторгнутися росія з території Придністров'я», — заявив президент.

Нагадаємо, Міноборони росії звинуватило Україну у підготовці «озброєної провокації» проти Придністров'я, зокрема, за допомогою бійців батальйону «Азов».

Влада Молдови вже відреагувала на цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: