Макрон і Шольц схиляють Зеленського до переговорів з росією – WSJ

Читать на русском
За даними журналістів, у разі укладання мирного договору лідери країн НАТО будуть готові підписати з Києвом оборонний пакт.
Фото: Офіс президента України

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц просили Володимира Зеленського розпочати мирні переговори з росією.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на «обізнані» джерела.

Тиск на Україну з пропозицією розпочати переговори не має сенсу – ЗеленськийПрезидент зізнався, що деякі політики намагалися схилити Україну до мирних переговорів, але в них нічого не вийшло.

За даними журналістів, пропозиція прозвучала під час зустрічі трьох лідерів в Парижі, що відбулася 9 лютого.

В якості аргументу Макрон нібито навів приклад із Другої світової війни, коли навіть такі вороги як Німеччина та Франція у результаті домовилися про мир.

Зазначається, що у разі укладання мирного договору лідери Німеччини, Франції, а також Великобританії будуть готові розглянути можливість підписання певного «оборонного пакту» між Україною та країнами НАТО.

Нагадаємо, нещодавно про необхідність переговорів заявили представники Китаю. КНР навіть представила свій мирний план врегулювання війни, проте там немає пункту виведення всіх російських військ до кордонів 1991 року. Для України цей момент є ключовим.

Раніше повідомлялося, що влада США буде готова до переговорів з росією щодо України лише за однієї умови.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: