У Міненерго сподіваються, що ліміти на споживання електрики більше не знадобляться

Читать на русском
Ключове завдання нині – відновити пошкоджені об’єкти до наступного опалювального сезону і забезпечити максимальну децентралізацію енергосистеми.
Фото: Кабмін

Станом на суботу, 25 лютого, ситуація з електропостачанням в Україні значно покращилася, тому відключень електроенергії може більше не бути.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Я дуже радий, що зараз енергосистема працює в бездефіцитному режимі. Уже пішов третій тиждень, як виробництво електроенергії повністю забезпечує споживання. Ми маємо певні резерви і в принципі маємо плани і надалі так підтримувати нашу енергосистему, щоб люди не відчували обмежень постачання. Я дуже сподіваюся, що ліміти нам не знадобляться взагалі з точки зору споживання електроенергії», – сказав Галущенко.

Згідно з його словами, відновлення енергетичного сектору відбувається за підтримки міжнародних партнерів і їх допомоги. Ключове завдання нині – відновити пошкоджені об’єкти до наступного опалювального сезону і забезпечити максимальну децентралізацію енергосистеми.

Також, як зазначив міністр, якщо в енергосистемі і надалі зберігатиметься профіцит, мова може йти про експорт.

«Якщо ми побачимо стабільний надалі профіцит електроенергії, питання експорту буде розглядатися, але ключовим для нас є відновити постачання для тих регіонів, де є пошкодження мереж», – додав керівник Міненерго.

В «Укренерго» заявили про значне покращення електропостачання ОдесиВ НЕК Укренерго повідомили про значне покращення ситуації з електропостачанням на Одещині.

При цьому, Галущенко прокоментував питання можливого підняття тарифів на електроенергію і зазначив, що про це поки що рано говорити. Якщо тарифи і переглядатимуться, то тільки після завершення опалювального сезону, але цей перегляд буде диверсифікованим і розглядатиметься окремо споживання кожного господарства.

Як відомо, українці уже два тижні живуть без відключення світла. У суботу, 25 лютого, споживання дещо знижене, дефіциту електроенергії наразі не прогнозують.

Нагадаємо, голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький заявляв, що енергосистема України вже пережила найтяжчі збитки, завдані російськими ракетами атаками. Найгірше вже позаду через посилення української ППО та зниження можливостей рф завдавати ударів.

Енергетики також повідомляли, що навесні буде легше збалансувати енергосистему.

Напередодні в НЕК «Укренерго» повідомили про значне покращення ситуації з електропостачанням в Одесі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: