Дефіциту в енергосистемі немає, але більше сотні населених пунктів без світла через негоду – «Укренерго»

Читать на русском
В Україні сьогодні не очікується планових відключень електрики. Але 137 населених пунктів у Київській, Житомирській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Тернопільській областях залишаються без світла через негоду.
Shutterstock

В енергосистемі України сьогодні, 22 лютого, немає дефіциту потужності і він поки що не прогнозується.

Проте, як розповіли в «Укренерго», 137 населених пунктів у Київській, Житомирській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Тернопільській областях залишаються без світла через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені несприятливими погодними умовами.

«В енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах завдяки стабілізації електропостачання країни. Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень», – повідомили в компанії.

Деякі обмеження можливі також в Одесі та Одеському районі через пошкодження обладнання на підстанціях.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Шмигаля, дефіциту потужності в енергосистемі й надалі не буде, якщо росія не влаштує чергову масовану атаку.

Глава «Укренерго» сказав, що енергосистема пережила найтяжчі збитки, завдані російськими ракетами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: