У бомбосховищі ЗАЕС знаходяться сотні мобілізованих та курсантів рф – Енергоатом

Читать на русском
Росіяни продовжують перетворювати ЗАЕС на військову базу. У бомбосховищі станції розмістили понад 600 мобілізованих та курсантів.
фото Енергоатом

Росіяни продовжують перетворювати ЗАЕС на військову базу. У бомбосховищі станції розмістили понад 600 мобілізованих та курсантів з росії.

Про це повідомляє Енергоатом.

Звинувачують Україну: рф планує чергову провокацію з ядерною безпекоюРосія звинувачує Україну та Європу у підготовці до провокацій неподалік одного з ядерних об'єктів.

«Окупанти разом з Росатомом продовжують перетворювати ЗАЕС на військову базу. На покрівлі п'ятого енергоблоку вони облаштували кулеметну позицію, а також розмістили блокпости біля всіх входів на чисті естакади, через які персонал потрапляє безпосередньо до енергоблоків. Водночас на Запорізьку АЕС прибула нова партія військових – понад 600 мобілізованих і курсантів з рф. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО), де вони чекають перекидання на донецьку ділянку фронту», – йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що росіяни продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

В Енергоатомі зазначають, що такі дії росіян є категорично неприпустимими та порушують усі існуючі норми ядерної та радіаційної безпеки.

При цьому окупанти відмовили у доступі до сховища та українського персоналу, і присутнім на майданчику ЗАЕС представникам МАГАТЕ.

Нагадаємо, під час чергової атаки 18 лютого російські ракети пролетіли над однією з АЕС в Україні. Раніше був проліт ворожих дронів над тією ж АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: