В «Укренерго» розповіли про стан енергосистеми України 19 лютого

Читать на русском
Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі.

Станом на 10 ранку неділі, 19 лютого, дефіцит в енергосистемі України відсутній, але протипоказані пікові навантаження. Зростання споживання прогнозується сьогодні ввечері та ранок 20 лютого.

Про це «Укренерго» повідомляє у Телеграмі.

«Зараз для енергосистеми є надзвичайно важливим уникати як пікових навантажень, так і провалів у споживанні. Просимо розподіляти користування енергоємними приладами впродовж доби», - йдеться в повідомленні.

«Найгірше позаду»: Кудрицький заявив, що рф не зможе завдати більшої шкоди енергосистемі УкраїниГлава Укренерго заявив, що енергосистема вже пережила найважчі наслідки російських обстрілів і гірше не буде.

При цьому, в компанії додали, що дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і не прогнозується.

«Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Водночас у разі зміни ситуації та при зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання будуть продовжені вже завтра», - додають в «Укренерго».

Зазначається, що відключення за графіком все ще вимушено застосовуються через мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі. Також погодинні відключення можливі в окремих районах Києва та Київської області у зв’язку з проведенням обленерго ремонтних робіт.

Нагадаємо, що у неділю, 19 лютого, на Дніпропетровщині не планують вимикати електроенергію.

Раніше у ДТЕК назвали причину, з якої дефіцит електроенергії в Україні може збільшитися.

У Міненерго напередодні повідомляли, що енергосистема у вихідні працюватиме з резервом потужності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: