Енергосистема дванадцяту добу поспіль працює без дефіциту потужності – «Укренерго»

Читать на русском
Області на сьогодні не отримували лімітів на споживання електроенергії. Але у разі зміни ситуації в енергосистемі можливе застосування відключень.

Споживання електроенергії в Україні 23 лютого знаходиться на рівні звичайного робочого дня. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній 12 діб і поки що не прогнозується.

Про це повідомила пресслужба «Укренерго».

«Найгірше позаду»: Кудрицький заявив, що рф не зможе завдати більшої шкоди енергосистемі УкраїниГлава Укренерго заявив, що енергосистема вже пережила найважчі наслідки російських обстрілів і гірше не буде.

Як зазначається, в енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії виробляється у незначних обсягах та продовжує знижуватися.

Області на сьогодні не отримували лімітів на споживання електроенергії. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Водночас у прифронтових районах трьох областей України відбуваються відключення електрики через обстріл російських агресорів.

«Через пошкодження мереж операторів системи розподілу, викликаних ворожими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових районах Харківської, Запорізької, Херсонської областей. Там, де дозволяє ситуація із безпекою, проводяться ремонтні роботи», – йдеться у повідомленні.

В Одесі, як і раніше, діють мережні обмеження, спричинені значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Застосовуються графіки погодинних вимкнень.

Нагадаємо, у Кабміні заявили, що дефіцит потужності в енергосистемі не прогнозується за умови відсутності нових атак.

Усього з жовтня до лютого росіяни завдали понад 200 ударів по критичній інфраструктурі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: