Дефіциту потужності немає: в «Укренерго» розповіли про стан енергосистеми

Читать на русском
В Україні у вівторок, 21 лютого, дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується.

В Україні 21 лютого споживання електроенергії знаходиться на рівні понеділка. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і поки що не прогнозується.

Про це повідомляє Укренерго у вівторок, 21 лютого.

«Найгірше позаду»: Кудрицький заявив, що рф не зможе завдати більшої шкоди енергосистемі УкраїниГлава Укренерго заявив, що енергосистема вже пережила найважчі наслідки російських обстрілів і гірше не буде.

«Всі електростанції працюють згідно з командами диспетчерів «Укренерго». Імпорт електроенергії незначний і суттєво зменшується завдяки стабілізації електропостачання в країні», – сказано у повідомленні.

Як зазначається, ліміти споживання для областей не встановлювалися, але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

При цьому у компанії додали, що в деяких регіонах України можуть виникнути проблеми з енергопостачанням через негоду.

«Внаслідок несприятливих погодних умов (рвучкий вітер, подекуди з дощем і мокрим снігом) мають місце порушення електропостачання споживачів через пошкодження мереж операторів системи розподілу у низці областей України. Бригади обленерго уже працюють над відновленням їх живлення», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні проводяться виміри фактичного споживання у Київській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

В Одесі та Одеському районі залишаються мережеві обмеження через пошкодження обладнання на підстанціях внаслідок ракетних ударів та атак дронами. Бригади Укренерго продовжують ремонтні роботи.

Нагадаємо, 20 лютого новий тиждень в Україні також розпочався без дефіциту потужності.

В «Укренерго» повідомляли, що навесні буде легше збалансувати енергосистему.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: