«Найгірше позаду»: Кудрицький заявив, що рф не зможе завдати більшої шкоди енергосистемі України

Читать на русском
Глава Укренерго заявив, що енергосистема вже пережила найважчі наслідки російських обстрілів і гірше не буде.
Фото: НВ

Енергосистема України вже пережила найтяжчі збитки, завдані російськими ракетами атаками. Найгірше вже позаду через посилення української ППО та зниження можливостей рф завдавати ударів.

Про це голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький сказав в інтерв'ю Bloomberg.

«Противник значною мірою втратив здатність завдавати значних збитків», – сказав Кудрицький, зазначивши, що «не слід розслаблятися і вважати, що російську кампанію повітряних ударів закінчено».

Дефіцит електроенергії в Україні може збільшитися: у ДТЕК назвали причинуНайближчим часом на енергооб'єктах України планують провести низку ремонтних робіт, через що ситуація в енергосистемі може змінитися.

«Наразі ми досягли плато – подальшого погіршення не відбувається. Ми можемо відновлювати (інфраструктуру – ред.) з тією ж швидкістю, з якою відбуваються руйнування, а іноді навіть швидше», – додав він.

При цьому весна та літо, за словами Кудрицького, буде непростим: якщо обстріли припиняться, енергетики зможуть відновити інфраструктуру і досягти тривалого бездефіцитного періоду, але «на це не можна розраховувати».

Він висловив упевненість, що до наступної зими Україна накопичить достатній запас трансформаторів.

Глава «Укренерго» додав, що прямі збитки енергосистемі України становитимуть «сотні мільйонів доларів», а економічна шкода обчислюється «мільярдами». Попередня оцінка з'явиться найближчими тижнями.

Нагадаємо, в Україні вже п'ятий день поспіль генерації електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Раніше глава «Укренерго» констатував, що ситуація в українській енергосистемі покращилася, а навесні її збалансувати буде легше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: