Енергосистема повертається до нормальної роботи після превентивних відключень

Читать на русском
Сьогодні, 18 лютого, в Україні застосували превентивні відключення світла у декількох областях через ракетну атаку. Наразі енергосистема повертається до нормальної роботи.
Економічна правда

Сьогодні, 18 лютого, в Україні застосували превентивні відключення світла у декількох областях через ракетну атаку. Наразі енергосистема повертається до нормальної роботи.

Про це у Facebook повідомляє «Укренерго».

«Під час ранкової ракетної атаки росіян диспетчерський центр «Укренерго» застосовував превентивні відключення для мінімізації можливих наслідків атаки. Наразі енергосистема повертається до нормальної роботи», – йдеться в повідомленні.

Енергетики зазначають, що сьогодні споживання значно нижче, ніж у п’ятницю, 17 лютого. Це характерно для вихідного дня. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній, як і протягом усього тижня.

Масована ракетна атака рф на Україну 24 лютого: яка ймовірність такого сценаріюПро те, чи будуть російські терористи намагатися влаштувати чергову масовану ракетну атаку на Україну 23-24 лютого 2023 року – в матеріалі Слово і діло

Ліміти споживання до областей не доводились, проте в Одесі все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Там для уникнення перевантаження обладнання застосовуються графіки погодинних відключень.

Нагадаємо, в Україні в суботу вранці, 18 лютого, було оголошено повітряну тривогу. Росія знову атакувала Україну ракетами. На півдні є збиті цілі. Також повідомлялося про роботу ППО на Дніпропетровщині. У Хмельницькому прогримів вибух.

У Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Черкаській та Кіровоградській областях превентивно відключили електроенергію через загрозу чергової ракетної атаки росії.

Пізніше стало відомо, що окупанти сьогодні вранці випустили по Україні чотири крилаті ракети «Калібр» з акваторії Чорного моря. Дві збила ППО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: