Два тижні зі світлом. В Укренерго розповіли, чи прогнозується дефіцит електроенергії

Читать на русском
Українці уже два тижні живуть без відключення світла. У суботу, 25 лютого, споживання дещо знижене, дефіциту електроенергії наразі не прогнозують.
ua-energy.org

Українці уже два тижні живуть без відключення світла. У суботу, 25 лютого, споживання дещо знижене, дефіциту електроенергії наразі не прогнозують.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

У суботу, 25 лютого, споживання електроенергії в Україні дещо знижене, в межах характерного для вихідного дня зими.

«Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній два тижні поспіль і наразі не прогнозується», – йдеться в повідомленні.

Наразі в енергосистемі працюють усі види електростанцій, імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах. Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі.

Проте внаслідок обстрілів було пошкодження мереж операторів системи розподілу у прифронтових містах Нікополь та Марганець Дніпропетровської області. Там, де дозволяє безпекова ситуація, вже проводяться ремонтні роботи. Також можливі відключення через пошкодження мереж у зв'язку з погіршенням погодних умов. В Одесі все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури.

В компанії наголошують, що при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Нагадаємо, голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький заявляв, що енергосистема України вже пережила найтяжчі збитки, завдані російськими ракетами атаками. Найгірше вже позаду через посилення української ППО та зниження можливостей рф завдавати ударів.

Енергетики також повідомляли, що навесні буде легше збалансувати енергосистему.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: