Навесні буде легше збалансувати енергосистему – «Укренерго»

Читать на русском
Нині в Україні відступили морози, знизилося споживання, відповідно стало легше балансувати енергосистему.
Колаж 24 каналу

Ситуація в українській енергосистемі покращилась. Допомогло відновлення пошкоджень, залучення додаткової генерації у вигляді атомної енергетики та відступ морозів.

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону 14 лютого.

Маємо менше відключень електрики, але це ще не перемога – звернення ЗеленськогоНевелике обмеження електропостачання у суботу й неділю свідчить про професійність енергетиків, але це ще не вирішальна перемога на енергетичному фронті, сказал президент.

«Ситуація покращала, особливо в останні дні. Сьогодні Укренерго не доводило ліміти споживання до областей, в енергосистемі загалом немає дефіциту потужності. Однак у деякі регіони, де розбиті мережі, неможливо доставити 100% електроенергії, яка потрібна споживачам. Тому займаємося паралельно відновленням енергомереж, щоб такі вузькі місця усунути», – повідомив Кудрицький.

Він зазначив, що крім відновлювальних робіт вдалося ввести в роботу великий обсяг додаткової генерації. Зокрема, введення на атомних станціях додаткових потужностей та імпорт з Європи.

«Безумовно, зараз допомагає й те, що відступили морози, знизилося споживання, відповідно стало легше балансувати енергосистему. У міру того, як ми рухатимемося навесні, нам буде легше збалансувати енергосистему», – додав Кудрицький.

Нагадаємо, сьогодні вранці «Укренерго» повідомляло, що дефіциту потужності в енергосистемі немає, а ліміти споживання до областей на сьогодні не доводилися.

13 лютого дефіциту потужності також не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: