У США розповіли подробиці питання надання Україні ATACMS та літаків F-16

Читать на русском
Хоча адміністрація Байдена поки й не прийняла рішення про поставки в Україну ракет ATACMS та літаків F-16, прогрес в цьому напрямі відчувається.
ATACMSwikipedia.org

Голова Комітету Палати представників США в закордонних справах республіканець Майкл Маккол вважає, що хоча адміністрація Байдена поки й не прийняла рішення про поставки в Україну ракет ATACMS та літаків F-16, прогрес в цьому напрямі відчувається.

Про це повідомляє агенство Reuters, з посиланням на його заяву під час візиту до Києва.

«Я бачу зростаючий імпульс щодо поставок цієї артилерії та літаків», – заявив впливовий американський законодавець.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

Він також підкреслив, що в будь-якому разі «можна вже зараз починати тренування українських пілотів, аби вони були готові».

Варто зазначити, що конгресмен Майкл Маккол відвідав Київ у складі делегації Конгресу США лише через день після того, як президент Байден здійснив неанонсований візит до української столиці.

Маккол у вівторок зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який передав йому список озброєнь – зокрема F-16 і ATACMS, – покликаного «уражати цілі аж на території Криму» для протидії іранським безпілотникам, що їх застосовуєкраїна-агресор.

Нагадаємо, що влада Італії всерйоз розглядає питання передачі Україні сучасних винищувачів. ЗМІ стверджують, що уряд готовий поставити ЗСУ щонайменше п'ять літаків.

Раніше ми повідомляли, що Польща в рамках коаліції готова надати Україні винищувачі Міг-29.

Також «Слово і діло» зібрало все, що відомо про візит Байдена в Україну, а також спробувало розібратися, що б це могло означати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: