Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024 – Гутцайт

Читать на русском
Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024 у Парижі влітку через участь у ній росіян та білорусів.
Getty Images

Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024 у Парижі через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт на своїй сторінці у Facebook.

Зимові Олімпійські ігри-2022: факти та цифриЗимова Олімпіада-2022 стартувала у Пекіні. Участь візьмуть спортсмени із 95 країн, від України буде 45 учасників. Цікаві факти та цифри про Ігри – на інфографіці.

«Наша позиція незмінна: поки в Україні триває війна, російських та білоруських спортсменів не має бути на міжнародних змаганнях!!!», – написав він.

Також Гутцайт зазначив, що «частина міжнародних федерацій обурилася спробою МОК просувати повернення росіян та білорусів. Їхні лідери ігнорували запрошення на Олімпійський саміт та заявили про свою позицію на відповідних консультаціях МОК».

«Неприпустимою така ситуація є і для нашої держави. Ми зверталися і звертатимемося до всіх міжнародних організацій, які можуть вплинути на ситуацію і до думки яких можуть прислухатися члени МОК», – наголосив Гутцайт.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський у ході розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном окремо наголосив, що «спортсменам з росії не місце на Олімпійських іграх у Парижі». Керівники Ігор-2024 відмовили Зеленському у проханні заборонити участь у змаганнях спортсменам з рф.

Збірним росії та білорусі дозволили взяти участь в Олімпіаді-2024, але під нейтральним прапором.

Нагадаємо, у лютому 2022 року у Пекіні пройшли змагання на XXIV зимових Олімпійських іграх. Україна із однією срібною медаллю була на 25 сходинці медального заліку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: