Зеленського запросили на онлайн-саміт G7, який проведуть у річницю вторгнення рф – ЗМІ

Читать на русском
Під час віртуальної зустрічі лідери Великої сімки підтвердять єдність у питанні підтримки України та засудять агресію росії.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський отримав запрошення на онлайн-саміт «Великої сімки», який відбудеться 24 лютого – у річницю повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомляє портал Kyodo із посиланням на джерела в уряді Японії.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

За даними видання, Зеленського на віртуальну зустріч запросив японський прем'єр-міністр Фуміо Кісіда.

Очікується, що під час онлайн-саміту лідери «Сімки» підтвердять єдність у питанні підтримки України, засудять агресію Росії та «обміняються думками про те, як стабілізувати світові енергетичні ринки, які були вражені наслідками вторгнення Росії в Україну».

Крім того, лідери G7 обговорять деякі організаційні моменти майбутньої зустрічі у Хіросімі, яка запланована на травень. Зокрема політики вирішать, чи запрошувати Зеленського на очний саміт G7.

Раніше ЗМІ повідомляли, що перед роковинами вторгнення президент України може вирушити до Польщі для зустрічі з лідером США Джо Байденом. Очікується, що він представить деталі власної «Формули світу».

Раніше «Слово і діло» розповідало, які країни вже підтримали «Формулу миру» Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: