Російський наступ вже почався – Зеленський

Читать на русском
Російські окупанти розпочали свій новий наступ в Україні. За словами президента, атаки ворога вже відбуваються на кількох напрямках.
Фото: Офіс президента України

Прогнозований багатьма експертами «весняний» наступ російської армії в Україні вже розпочався.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю ВВС.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

За словами глави держави, російська армія «вже атакує з кількох напрямків», але українські військові стримують ворога і робитимуть це доти, доки не з'явиться можливість розпочати контрнаступ.

При цьому до контрнаступу союзники України мають надати ЗСУ більше військової допомоги.

«Звичайно, сучасна зброя прискорює мир. Зброя – це єдина мова, яку розуміє росія», – сказав Зеленський.

Президент також заявив, що Україна не піде на жодні територіальні компроміси з російською владою.

«Будь-які територіальні компроміси послабили б нас як державу. Питання, з ким компроміс. З путіним? Ні. Чому? Тому що немає довіри», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, раніше про початок наступу противника заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він заявив, що Альянс не бачить жодних ознак того, що путін готується до миру.

Секретар РНБО Олексій Данилов також говорив, що росіяни в рамках нового наступу можуть провести атаки на північному сході від Харкова або на півдні від Запоріжжя.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: