Нідерланди разом із партнерами нададуть Україні близько 100 танків Leopard – Зеленський

Читать на русском
Прем'єр Нідерландів прибув до Києва з візитом, під час якого поспілкувався із президентом Володимиром Зеленським. Відомо, що Нідерланди спільно з іншими двома країнами ЄС планують передати Україні близько 100 танків Leopard.
Фото: Офіс президента України

Влада Нідерландів разом із Німеччиною та Данією планує передати Україні близько 100 танків Leopard.

Про це заявив президент Володимир Зеленський за підсумками зустрічі із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, який відвідав Київ з офіційним візитом.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

Глава держави наголосив, що переговори з Рютте були «змістовними та сильними».

Крім питання участі Нідерландів у «танковій коаліції», сторони також обговорили недавнє рішення Гааги передати ЗСУ ЗРК «Patriot».

«Це потужна допомога для України. Дякую прем'єр-міністру Марку Рютте, суспільству та уряду Нідерландів за вагому підтримку нашої держави», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, минулого тижня Україна запросила у Нідерландів винищувачі F-16. Це підтвердила міністр оборони країни Кайса Оллонгрен, але щоб надати ЗСУ американські винищувачі, передусім потрібен дозвіл США.

Раніше повідомлялося, що у Гаазі створять Центр з розслідування злочинів в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: