Росія відновила виведення в море кораблів із ядерною зброєю

Читать на русском
У розвідці переконані, що це може призвести до зниження порога ядерної ескалації у разі зіткнення росії та НАТО.
Ілюстративне фотоinvoen.ru

Кораблі країни-агресора вперше за останні 30 років почали виходити в море із тактичною ядерною зброєю на борту.

Про це повідомляється у звіті норвезької розвідки.

У Норвегії переконані, що це може призвести до зниження порога ядерної ескалації у разі зіткнення росії та НАТО.

Час до катастрофи: як і з яких причин переводили стрілки Годинника Судного дняЛюдство знаходиться в безпрецедентній близькості від глобальної катастрофи – стрілки Годинника Судного дня показують 90 секунд до півночі. Що це означає, як і через що переводили Годинник – на інфографіці.

Як зазначається у доповіді, за радянських часів військові кораблі Північного флоту регулярно виходили в море з тактичною ядерною зброєю, проте з часів холодної війни про подібні випадки відомо не було.

«Основна частина ядерного потенціалу розміщена на підводних човнах та надводних кораблях Північного флоту», - йдеться у доповіді розвідслужби.

Водночас, відомство зазначає, що тактична ядерна зброя може становити особливо серйозну загрозу у сценаріях потенційного протистояння росії та НАТО.

У жовтні 2022 року було опубліковано супутникові знімки, які свідчили про те, що росія розмістила біля кордону з Норвегією стратегічні бомбардувальники, здатні нести ядерну зброю – літаки Ту-160 та Ту-95.

Нагадаємо, що путін заявив, що планує й надалі розвивати ядерну тріаду рф як гарантію збереження суверенітету і територіальної цілісності країни.

Раніше ми повідомиляли, проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: