У розвідці заявили, що Україна знає місця зберігання і відстежує переміщення ядерної зброї у рф

Читать на русском
Росія має у своєму арсеналі всі види ядерної зброї, проте українська воєнна розвідка знає місце її розташування та слідкує за її переміщенням.
gk-press.if.ua

Росія має у своєму арсеналі всі види ядерної зброї, проте українська воєнна розвідка знає місце її розташування та слідкує за її переміщенням.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Зокрема, він запевнив, що розвідка знає усі місця зберігання, кількість і розміщення носіїв ядерної зброї тактичного рівня. У ГУР постійно відстежують переміщення всіх носіїв і стежить за активними заходами, які може проводити чи проводить 12-те головне управління міністерства оборони рф, яке відповідає за підготовку і доставку ядерних зарядів до зброї.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

«Це процес не простий, але ми маємо досвід моніторингу та розвідки стратегічних та інших навчань саме ядерних сил, які проводилися починаючи з 2014 року і раніше. Тобто ми знаємо всі процедурні питання. Через це ГУР МО України постійно тримає на контролі саме ядерну складову збройних сил росії», – заявив Скібіцький.

Нагадаємо, володимир путін раніше заявив, що планує й надалі розвивати ядерну тріаду рф як «гарантію збереження суверенітету і територіальної цілісності країни».

У Пентагоні попереджали, що якщо росія застосує ядерну зброю, відповідь буде міжнародною – не тільки з боку США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: