Медведєв напередодні зустрічі «Рамштайн» знову пригрозив ядерною війною

Читать на русском
Медведєв знову заявив, що програш ядерної держави у війні може спровокувати початок ядерного конфлікту.
Reuters

Заступник голови російської Ради безпеки Дмитро Медведєв знову пригрозив початком ядерної війни. За його словами, ядерна держава, тобто росія, нібито війну програти не може.

У заяві, опублікованій у ТГ-каналі, Медведєв також згадав про завтрашню зустріч у форматі «Рамштайн», на якій обговорюватиметься надання Україні нового озброєння.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

«Завтра на натовській базі Рамштайн великі воєначальники обговорюватимуть нову тактику та стратегію, а також постачання в Україну нового важкого озброєння та ударних систем. І це відразу після форуму в Давосі, де недорозвинені політичні тусовщики як мантру повторювали: «Щоб досягти миру, росія має програти». І жодному з убогих не спадає на думку зробити наступний із цього елементарний висновок: програш ядерної держави у звичайній війні може спровокувати початок війни ядерної. Ядерні держави не програвали великих конфліктів, від яких залежить їхня доля», – заявив Медведєв.

Нагадаємо, у листопаді аналітики зазначали, що ключові кремлівські чиновники розпочали колективну деескалацію своєї риторики щодо використання ядерної зброї в Україні.

1 листопада Медведєв погрожував ядерним ударом по Україні у разі її перемоги у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: