У ЗСУ розповіли, навіщо росія використовує ракети Х-55 з імітатором ядерної бойової частини

Читать на русском
Росіяни використовують ракети Х-55 із імітатором ядерної бойової частини. Одна з причин – виснажити українську ППО.

Армія рф використовує проти України ракети Х-55 з імітатором ядерної бойової частини для виснаження та розосередження української ППО.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у п'ятницю, 27 січня.

Скільки високоточних ракет залишилося у росіян: у ГУР назвали цифруНа озброєнні російської армії залишилося близько 550 високоточних ракет, що становить трохи більше 20 відсотків довоєнних запасів.

«Для чого її використовують? Для того, щоб розосередити насамперед нашу ППО, вона може використовуватися і як помилкова мета. Припустимо, ракети летять у купі – 5 штук – з них можуть бути дві Х-55 та три Х-101, летять за маршрутом. Для того щоб виснажувати, розосереджувати, щоб ми витрачали на них ракети. Навіть така банальна причина може бути», - сказав Ігнат.

У Повітряних силах вважають, що ворог використовує їх, оскільки їм шкода ракет, яких дедалі менше – як «Калібрів», і ракет цього.

Спікер пояснив, що Х-55 – це ракета з ядерною боєголовкою (також є Х-555 – її модернізована версія).

«Ці ракети використовують, ми вже бачили докази. Вони, природно, виймають чи не ставлять ядерну частину, є якийсь там імітатор, щоб відповідало за вагою, не впливало на аеродинамічні якості ракети. Тобто, ядерної частини там немає», – додав Ігнат.

Нагадаємо, 26 січня росія знову влаштувала масовий обстріл України. Ворог випустив 55 ракет, 47 із них збила ППО.

У ЗСУ розповіли, які ракети запускали росіяни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: