«Як гарантія збереження суверенітету»: путін заявив, що розвиватиме ядерну тріаду рф

Читать на русском
Володимир путін заявив, що планує й надалі розвивати ядерну тріаду рф як гарантію збереження суверенітету і територіальної цілісності країни.
glavcom.ua

Володимир путін заявив, що планує й надалі розвивати ядерну тріаду рф як «гарантію збереження суверенітету і територіальної цілісності країни».

Про це він заявив під час виступу на колегії Міноборони рф сьогодні, 21 грудня.

За його словами, рівень сучасних зразків озброєнь у складі ядерної тріади становить 91%.

«Будемо підтримувати готовність і вдосконалювати боєготовність ядерної тріади. Це головна гарантія збереження нашого суверенітету, територіальної цілісності, стратегічного паритету і балансу сил у світі. Цього року рівень сучасних зразків озброєння у стратегічних ядерних силах уже перевищив 91 відсоток», – завив путін.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

Він також додав, що найближчим часом на бойове чергування буде вперше поставлено міжконтинентальні балістичні ракети «Сармат», а у війська продовжують надходити ракетні комплекси «Ярс».

Нагадаємо, 7 грудня путін заявив, що загроза ядерної війни наростає, але росія не застосує такий удар першою.

У Пентагоні попереджали, що якщо росія застосує ядерну зброю, відповідь буде міжнародною – не тільки з боку США.

Водночас Володимир Зеленський зазначив, що якщо лідер країни-агресора захоче застосувати ядерну зброю – він її застосує, попри те, які кроки робитиме Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: