США допускають воєнну операцію проти Ірану, щоб не дати йому отримати ядерну зброю

Читать на русском
США заявили, що не допустять до рук Ірану ядерної зброї. Однак кращим способом змусити режим поступитися залишаються переговори.

Уряд Сполучених Штатів Америки не виключає військових дій проти Ірану, щоб запобігти отриманню ядерної зброї, однак кращим шляхом вважає дипломатію.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен у неділю в інтерв'ю телеканалу Al Arabia.

Він нагадав, що у іранської влади була можливість повернутися до міжнародної ядерної угоди в кінці літа, проте вони відкинули це.

На запитання журналістки, чи розглядають США військовий варіант, Блінкен сказав, що «всі варіанти на столі».

Він зазначив, що президент США Джо Байден наголошував на своїй рішучості не допустити отримання Іраном ядерної зброї.

Час до катастрофи: як і з яких причин переводили стрілки Годинника Судного дняЛюдство знаходиться в безпрецедентній близькості від глобальної катастрофи – стрілки Годинника Судного дня показують 90 секунд до півночі. Що це означає, як і через що переводили Годинник – на інфографіці.

«Тепер наша увага зосереджена на багатьох речах, які сталися з тих пір, включаючи жахливі репресії проти іранського народу, коли молоді люди, зокрема жінки, відстоювали свої основні права, і дуже важливі спільноти роблять те ж саме і жорстоко репресуються режимом. У той же час ми також бачимо, як Іран підтримує росію в її агресивній війні проти України, надаючи їй безпілотники і, можливо, інші системи озброєнь», – сказав держсекретар США.

Він також підкреслив важливість саудівсько-американських відносин, нагадавши, що Саудівська Аравія надала велику підтримку Україні під час російської війни й проголосувала за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, яка засудила вторгнення.

Разом з цим Блінкен наголосив, що дипломатія – найефективніший спосіб впоратися із стурбованістю міжнародного співтовариства з приводу ядерної програми Ірану.

Нагадаємо, в Ірані повідомили про потужні вибухи в ніч із суботи 28 січня на неділю 29 січня.

Раніше Ентоні Блінкен розкрив деталі рекордного пакету військової допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: