У Норвегії почнуть допитувати екскомандира «вагнерівців», який втік з рф

Читать на русском
Він сам висловив бажання допомогти у притягненні до відповідальності винних у військових злочинах вагнерівців в Україні.
Ілюстративне фото

У Норвегії мають на меті продовжити допити колишнього командира одного з відділів ПВК «Вагнера» Андрія Медведєва, який попросив притулку в цій країні після втечі з рф.

Про це повідомляє Reurters, з посиланням на Національну службу кримінальних розслідувань країни.

Як заявили в місцевій поліції, Медведєв висловив бажання допомогти у притягненні до відповідальності винних у військових злочинах «вагнерівців» в Україні і передав правоохоронцям «деякі цифрові матеріали». Там також зазначили, що він не має обов’язку давати свідчення, адже поки що він ні в чому, окрім незаконного перетину кордону, не підозрюється.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

«Медведєв створює враження, що він хоче більше і більше розповідати про свій досвід служби в ПВК «Вагнера», - заявили в поліції.

При цьому, повідомляється, що наразі було вжито заходів, щоб забезпечити Медведєву захист.

Нагадаємо, що з росії втік колишній командир 1 відділення 4 взводу 7 штурмового загону «Вагнера» Андрій Медведєв. Наразі він перебуває в Норвегії та готовий дати покази проти голови ПВК Євгена Пригожина.

Раніше у США назвали основні цілі, через які «вагнерівці» намагаються захопити Бахмут.

Також стало відомо, що США працюють над тим, щоб остаточно припинити діяльність ПВК «Вагнер» в усіх країнах, де найманці ведуть активну діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: