У британській розвідці відзначили ще більшу легітимізацію ПВК «Вагнера» у росії

Читать на русском
ПВК Вагнера зареєструвалася в росії як юридична особа. У британській розвідці відзначили напрочуд швидкий розвиток публічного профілю групи та її ще більшу легітимізацію.
чвквагнерцентр.com

Приватна військова компанія «Вагнера» офіційно зареєстрована в росії як юридична особа. Ймовірно, це спрямовано на те, щоб максимізувати комерційний зиск її засновника Євгена Пригожина та ще більше легітимізувати організацію.

Про це йдеться в новому звіті британської розвідки.

Під час реєстрації ПВК вказала свою основну діяльність «консалтинг у галузі управління», про бойові послуги згадки немає.

«Вагнерівці» на війні в Україні: удари ЗСУ по місцях розташування російських найманцівЗСУ з літа знищили бази та казарми найманців Вагнера у Кадіївці, Попасній, Сватовому на Донбасі. Докладніше – на інфографіці.

У британській розвідці поки не розуміють, як «Центр ПВК Вагнера» використовуватиметься для управління воєнізованою діяльністю, адже приватні військові компанії залишаються в росії поза законом.

«Євген Пригожин, мабуть, частково фінансував організацію за рахунок завищених державних контрактів, укладених з іншими компаніями. Реєстрація продовжує напрочуд швидкий розвиток публічного профілю традиційно непрозорої групи. Пригожин зізнався в заснуванні «Вагнер» лише у вересні 2022 року, а у жовтні вже відкрив штаб-квартиру в Санкт-Петербурзі. «Вагнер» майже напевно зараз командує до 50 тисячами бійців в Україні і став ключовим компонентом української кампанії. Реєстрація, ймовірно, спрямована на те, щоб максимізувати комерційну вигоду Пригожина та ще більше узаконити організацію», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які приватні військові компанії є у росії та в яких країнах вони діяли.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: