Пригожин не керує штабом «вагнерівців», його функція медійна і політична – розвідка

Читать на русском
Євген Пригожин виконує медійну і політичну функцію, однак не керує загонами найманців компанії Вагнера в Україні.
Getty Images

Євген Пригожин не керує загонами найманців компанії «Вагнера» у війні проти України.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Українська розвідка вважає, що основна функція керівника приватної військової компанії «Вагнера» Євгена Пригожина – медійна і політична. Він не керує бойовими загонами у війні проти України.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

«Ключова функція Пригожина - це медійна та політична. Він безпосередньо не керує бойовими загонами, не очолює штаб. Його завдання - це фінансування», – зауважив Юсов.

Раніше повідомляли, що засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин маніпулює на темі взяття Соледару, щоб підняти свій авторитет та відрізнити своїх військових від інших окупантів.

Також писали, що незважаючи на те, що найманство в росії заборонено на законодавчому рівні та передбачає кримінальне покарання, в країні існує понад десяток приватних військових та охоронних компаній. Найвідоміша з них, яка на слуху через війну в Україні – ПВК «Вагнер», створена Євгеном Пригожиним. «Слово і діло» розібралося, які ще ПВОК існують у росії та в яких країнах «виконували завдання» їхні найманці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: