США запровадили санкції проти російської ПВК «Вагнера»

Читать на русском
Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США оголосив щодо запровадження додаткових санкцій проти ПВК «Вагнера», фізичних осіб та компаній в рф.

Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США оголосив щодо запровадження додаткових санкцій проти ПВК «Вагнера», фізичних осіб та компаній в рф.

Про це повідомляє пресслужба американського Мінфіну в четвер, 26 січня.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

«Сьогодні OFAC вживає додаткових заходів для зниження здатності російської федерації вести війну проти України, ввівши санкції проти шести осіб та 12 організацій», - наголошується в повідомленні.

Відомо, що Вашингтон визнав ПВК «Вагнера» міжнародною злочинною організацією.

До списку санкцій потрапила сама ПВК, а також голова Федеральної служби виконання покарань росії в Тулі Іван Прокопенко.

Крім того, під американські санкції потрапили численні юридичні та фізичні особи на різних континентах, які підтримують військові операції групи «Вагнера».

У списку санкційних обмежень опинилися:

  • Акціонерне товариство Terra Tech - російська технологічна компанія, що постачає космічні знімки, отримані за допомогою комерційних супутників, а також повітряні знімки, отримані безпілотними системами.
  • Дослідний інститут космічної науки та техніки Чанша Тяньї - підприємство, розташоване в КНР, яке надало Terra Tech замовлення на супутникові знімки з радіолокатором із синтезованою апертурою над територією України.
  • Акціонерне товариство «Науково-виробничий концерн «БАРЛ» - російська космічна компанія, яка підтримує військові дії росії в Україні. Компанія надає російським військовим закордонні супутникові знімки високого дозволу.

Раніше ЗМІ писали про те, що США працюють над тим, щоб остаточно припинити діяльність ПВК «Вагнера» у всіх країнах, де найманці ведуть активну діяльність.

Представники ПВК присутні у багатьох країнах світу. Йдеться про Сирію, Мадагаскар, Лівію та інші. Однак тепер «вагнерівці» посилюють свою активність у тих країнах, де США мають більше ділових та дипломатичних інтересів, зокрема у Сербії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: