Керівнику ПВК «Вагнер» Пригожину повідомили про підозру

Читать на русском
Офіс генпрокурора повідомив про підозру керівнику ПВК Вагнер Євгену Пригожину. Він прямо відповідальний за тисячі воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгену Пригожину.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

За даними слідства, Пригожин наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підпорядкованих йому осіб для подальшого використання у бойових діях на території України.

«Вагнерівці» на війні в Україні: удари ЗСУ по місцях розташування російських найманцівЗСУ з літа знищили бази та казарми найманців Вагнера у Кадіївці, Попасній, Сватовому на Донбасі. Докладніше – на інфографіці.

«Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він — герой росії. Злочинна «еліта» терористичного режиму», – написав Костін.

Він додав, що рядові найманці «Вагнера» також не зможуть уникнути відповідальності, зокрема ті, хто втік за кордон: у Євросоюзі вже допитані двоє таких бійців.

Також триває перевірка причетності до воєнних злочинів ще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде надіслано місцевим правоохоронцям, повідомив Костін.

Нагадаємо, раніше США визнали ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією та ввели додаткові санкції.

На інфографіці «Слово і діло» – які приватні військові компанії є в росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: