Темпи вербування в'язнів у ПВК «Вагнер» значно знизилися – британська розвідка

Читать на русском
У росії зменшилися масштаби вербування засуджених до групи Вагнера. Британська розвідка пов'язує це з конфліктом між ПВК та міноборони росії.
telegraf.com.ua

Масштаби залучення ув'язнених до «групи Вагнера» останнім часом суттєво зменшилися.

Про це повідомили аналітики британської розвідки у зведенні за 3 лютого.

Цвинтар ПВК «Вагнер» за два місяці розширився у сім разів – NYTЦвинтар біля бази ПВК Вагнер у Краснодарському краї за два місяці розрісся майже у сім разів, свідчать супутникові знімки.

Фахівці зазначають, що станом на 31 січня в базі російської служби виконання покарань є дані на 433 тисячі ув'язнених осіб. Цифри свідчать про скорочення числа таких людей – з листопада 2022-го їх кількість зменшилась на 6 тисяч.

При цьому з вересня по листопад 2022-го кількість засуджених у в'язницях росії зменшилася відразу на 23 тисячі осіб. Вербування у ПВК «Вагнера», ймовірно, було головною причиною такого різкого скорочення числа засуджених.

Непідтверджені дані українських військових свідчать про те, що росія вже не так часто використовує бойовиків Вагнера для атак у ключових секторах.

У британській розвідці припустили, що зменшення темпів вербування відбувається не просто так.

«Значна напруженість між «Вагнером» та Міністерством оборони росії проявляється публічно. Конкуренція між фракціями у російській еліті, ймовірно, частково відповідальна за скорочення пропозиції засуджених», – зазначають у Британії.

Нагадаємо, у січні США визнали ПВК «Вагнера» міжнародною злочинною організацією та запровадили додаткові санкції.

Раніше повідомлялося, що Офіс генпрокурора повідомив про підозру керівнику ПВК «Вагнер» Пригожину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: